Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Fool Medames (Egyptian Beans)
Zutaten für 8  Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gDried sm. fava or pink beans
 Lightly salted water
1/2 TasseRed lentils
3 EsslöffelLemon juice
1/4 TasseOlive oil
1/2 TeelöffelCumin, ground
 Salt and pepper to taste
1/2 TasseGreen onions, chopped
die Zubereitung:

Sort and rinse dried beans. Place in a large saucepan and add lightly salted water to cover. Bring to a boil. Reduce heat and cover. Simmer over low heat 2 1/2 hours. If necessary, add more water to keep beans covered. Add lentils and cover. Simmer 30 minutes longer or until lentils and beans are tender and mixture is thick but not soupy. Stir in lemon juice, olive oil, cumin, salt and freshly ground pepper. Serve hot, sprinkling each serving with a portion of green onions.

*The Egyptian national dish is eaten for breakfast or any time of day with green onions and bread.

Source - Middle Eastern Cooking by Rose Dosti, HPbooks.


Anmerkungen zum Rezept:
keine