Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheese Souffle #1
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 x ca. 450 gGruyere or Swiss cheese; coarsely grated
eggs
6 Esslöffelbutter
5 Esslöffelflour
2 Tassemilk
 Salt & white pepper
1/8 Teelöffelnutmeg
1/8 Teelöffelcayenne pepper
2 Esslöffelcornstarch
3 Esslöffelwater
1/4 Tasseparmesan grated
2 EsslöffelGrated Gruyere or Swiss
die Zubereitung:

Rub 2 tbs. Butter in 2-qt. Souffle dish and refrigerate until needed. Melt remaining butter in saucepan and add flour, stirring with whisk. Add milk; blend well. Add salt, pepper, nutmeg & cayenne. Cook 1 minute. Mix cornstarch & water. Add to hot sauce. Cook 2-3 minutes, stirring. Add egg yolks and cook another minute without boiling. Transfer to large bowl and add 1/4 lb. Cheese. Beat egg whites until stiff. Add half to souffle mixture and beat thoroughly. Fold in rest gently. Spoon & scrape into cold souffle dish (first placing shrimp sauce in bottom if used). Bake 15 minutes at 400. Reduce heat to 375 and bake 20-25 minutes more.

See Recipe #13 For Accompanying

Shrimp Sauce.

From the <Micro Cookbook Collection of Contemporary Recipes>. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive, http://www. Erols. Com/hosey.


Anmerkungen zum Rezept:
keine