Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Black Bean Soup
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gPkg dried black beans
6 Scheibebacon
3/4 Tasseonion chopped
3/4 Tasseleeks chopped
3/4 Tassecarrots chopped
3/4 Tassecelery chopped
10 Tassechicken broth
1 Tassetomato chopped
1 Tassecilantro chopped
1 Esslöffelgarlic minced
Jalapeno pepper chopped
2 Teelöffelcumin
1 Teelöffelcoriander
3/4 Tassesour cream
2 Teelöffellemon juice
2 Teelöffellime juice
 Additional fresh cilantro
die Zubereitung:

Place beans in a large pot. Cover with water 3 inches above beans. Let stand overnight. Drain well. Cook bacon in a heavy large Dutch oven until brown, but still soft, about 4 minutes. Add onion, leeks, carrots and celery; cook until tender, about 10 minutes. Add beans, broth, tomato, 1/2 cup cilantro, garlic, jalapeno, cumin and coriander. Bring to a boil. Reduce heat, cover and simmer 2 hours or until beans are tender. Transfer 1 cup of soup to food processor; process until smooth and return to pot. Stir to blend. Mix sour cream, 1/2 cup cilantro, lemon and lime juice. Season soup with salt and pepper. Garnish servings with a dollop of sour cream mixture.


Anmerkungen zum Rezept:
keine