Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Saffron Pilau
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
15 GrammButter; ( 1/2oz)
Cinnamon stick
250 MilliliterWater; about (8 fl oz)
150 MilliliterVegetable stock; ( 1/4pint)
1/4 Teelöffelsalt
bay leaves crumbled
250 gram lon grain rice; (8oz)
Saffron strands
50 GrammFlaked almonds; toasted, to garnish
 (2oz)
die Zubereitung:

Melt the butter in a large saucepan with the cinnamon stick.

Add the water, stock, salt and bay leaves and bring to the boil.

Add the rice, cover and cook over a very low heat for 10 minutes.

Stir the saffron into the rice and cook for a further 10 minutes, or until the liquid has been absorbed and the rice is tender, stirring occasionally and adding a little more water if necessary.

Transfer to a warmed serving dish, sprinkle with the almonds and serve.


Anmerkungen zum Rezept:
keine