Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Orange and Cranberry Cake
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 1/4 Tasseflour
1 Tassesugar
1/4 Teelöffelsalt
1 TeelöffelEach baking powder
 And soda
1 Tassewalnuts chopped
1 TasseDiced pitted dates
1 TasseWhole fresh cranberries
Eggs well beaten
3/4 Tassesalad oil
1 TasseEach sugar and orange juice
die Zubereitung:

Prepared somewhat like Baba au Rhum, this cake is soaked in syrup.

Sift the flour, measure and sift into a bowl with the sugar, salt, baking powder, and soda. Stir in the nuts, dates, cranberries, and orange peel. Combine the eggs, buttermilk, and salad oil; stir into flour mixture until well blended. Pour into a well-greased 10- inch tube pan; bake in a moderate oven (350ø) for 1 hour. Let stand about 15 minutes. Remove cake from pan and place on a rack over a pan. Heat the sugar with orange juice until dissolved; pour over cake, catching several times. Set cake in a deep dish, and pour over remaining drippings.


Anmerkungen zum Rezept:
keine