Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Grandma's Best Plum Cake
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tasseall-purpose flour
1 Teelöffelbaking powder
 Pn Salt
1/2 Tassebutter softened
3/4 Tassesugar granulated
1 1/2 TeelöffelLemon zest grated
2 grosseggs
15 Purple plums -- halved &
 Pitted
1 Esslöffellemon juice fresh
 topping
2 Esslöffelsugar granulated
1/2 Teelöffelcinnamon ground
die Zubereitung:

1. Preheat oven to 350 degrees. Grease bottom and sides of a 9 or 10 inch springform pan.

2. Mix together flour, baking powder, and salt.

3. Beat together butter, sugar, and lemon zest at medium speed until light and fluffy. Add eggs, 1 at a time, beating well after each addition.

4. At low speed, beat flour mixture into butter mixture. Spoon batter into prepared pan, spreading evenly.

5. Arrange plum halves, skinsides up, on top of batter. Sprinkle with lemon juice.

6. To prepare topping, mix together sugar and cinnamon. Sprinkle over top of cake.

7. Bake cake until golden brown, 1 hour. Transfer pan to a wire rack to cool slightly.


Anmerkungen zum Rezept:
keine