Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cranberry-Kumquat Mold
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 TasseFresh-squeezed orange juice
Kumquats (about 1/2 cup); sliced
1 1/2 Tassesugar
12 ounce bag fresh cranberries, rinsed and picked over
1 EsslöffelGrated kumquat or orange peel
die Zubereitung:

Thoroughly coat a decorative mold with vegetable oil.

Combine orange juice, sugar and kumquats in a large saucepan; bring to a boil, stirring to dissolve sugar, and add cranberries. Bring back to a boil and simmer, stirring occasionally, until reduced to about 2 cups, 20 to 30 minutes. Stir in grated rind and pour into mold.

Let cool to room temperature then cover and chill for at least 24 hours and up to 3 days. Before serving, dip mold in a pan of hot water for 1 minute, place a serving plate on top and invert. Shake mold gently to release sauce.


Anmerkungen zum Rezept:
keine