Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Irish Coffee with Creamy Topping
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Dorothy Cross TMPJ72B
1 Dose(12 ounce) evaporated skim milk, divided
1 Esslöffelcornstarch
2 Esslöffelwater
1 Teelöffelvanilla extract
2 EsslöffelSiftd powdered sugar
6 TasseHot strong brewed coffee
1/2 TasseIrish whiskey
2 Esslöffelsugar
2 Teelöffelsugar
die Zubereitung:

Pour 1/2 cup milk into a small saucepan; bring to a simmer over medium heat. Place cornstarch in a small bowl; gradually add water, stirring with a wire whisk until blended. Add to simmering milk; bring to a boil, stirring constantly. Combine cornstarch mixture, remaining 1 cup milk, and vanilla in a large bowl; freeze mixture 1 hour or until a 1/8-inch-thick layer of ice forms om the surface. Beat mixture at high speed of an electric mixer 5 minutes; gradually add sifted powdered sugar, beating until soft peaks form. Cover and chill. Combine coffee, whiskey, and sugar; stir well. Pour into mugs; spoon topping onto coffee. Serve immediately. Cover and store remaining topping in refrigerator. Yield: 8 servings (about 83 calories per 3/4 cup coffee and 1/2 cup topping).

0.1 grams fat, 1 mg cholesterol and 40 mg sodium


Anmerkungen zum Rezept:
keine