Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Easter Bread (Lambropsomo)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Packungdry yeast active
1 Tassewater warm
1 Teelöffelsugar
Stick butter; melted and cooled
1 TasseMilk; warm
eggs beaten
1 Teelöffelallspice
 About 4 pounds all-purpose flour
1/2 Tassesugar granulated
1 Prisesalt
1/4 Teelöffelnutmeg freshly ground
Hard boiled eggs; dyed red
egg beaten
 sesame seeds
die Zubereitung:

Add ingredients to bread machine according to manufacturer's instructions. Use the Manual cycle.

At the end of the second kneading, divide dough in half and shape into round loaf in a greased pan. Place one dyed egg in the cetner and the other four at the edges, making a cross. Brush with 1 beaten egg and sprinkle with sesame seeds.

With remaining dough, make individual twists or a second loaf. Let rise one hour.

Bake at 350 degrees for about 45 minutes.

Makes 1 large loaf or 4 small twists.


Anmerkungen zum Rezept:
keine