Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Ali's Oatmeal Cookies
Zutaten für 3 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Stephen Ceideburg
1 TasseButter-flavored shortening
1 Tassesugar granulated
1 Tassebrown sugar firmly packed
eggs
1 Teelöffelvanilla
1 1/2 TassePlus 1 tb sifted all-purpose flour, divided
1 TeelöffelBaking soda
3/4 Teelöffelsalt
2 1/2 TasseOld-fashioned or:
2 1/2 TasseQuick-cooking oatmeal, uncooked
1 TasseHazelnuts finely chopped
1 TasseFinely diced dried apricots
1 TasseWhite chocolate chips
die Zubereitung:

Best Oatmeal Cookie, Oregon State Fair Susan Middleton and Alisha Delos, Keizer

Preheat oven to 350 degrees. In large bowl, mix shortening, the sugars, eggs and vanilla. Beat at medium speed with an electric mixer until well-blended.

Combine 1 1/2 cups of flour, baking soda and salt. Stir into the shortening mixture. Stir in oatmeal. Stir in nuts.

Toss apricots with remaining 1 tablespoon flour. Stir into dough. Stir in white chocolate chips.

Shape dough into 1 1/2-inch balls. Flatten slightly and place 2 inches apart on ungreased baking sheets.

Bake 11 to 13 minutes until slightly moist in the center and just beginning to brown around the edges. Remove immediately to wax-paper-covered paper towels.

Makes 3 dozen

From the Oregonian's FOodday, 1/12/93.


Anmerkungen zum Rezept:
keine