Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chinese Porridge
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Boxes; (10 oz) frozen chopped spinach
8 x ca. 30 gFresh shiitake mushrooms; discard the stem and slice, (or 10 dried ones soaked in boiling water for 10 minutes, drained and then sliced. Discard the stem. It's tough.)
1 x ca. 450 gFrozen tofu; thawed and cubed
6 TasseVegt broth
1 Bundgreen onions chopped
1 Esslöffelginger fresh, grated
1 Teelöffel5-spice powder
1 grossCloves garlic; minced, (up to 2)
1 TasseVery soft cooked brown rice
1 Teelöffelsesame oil optional
egg whites
die Zubereitung:

When my husband came back from a trip to China he described a soup he really loved, so I came up with this version. They call it porridge. We have had it for breakfast. Yum! This makes a lot also.

Throw everything together in a large pot (except the egg whites) and cook until onions are tender and porridge is fragrant, about 30-45 minutes. Then beat the egg whites (if using) with a little water and pour slowly into the porridge. Stir gently into the porridge and serve.


Anmerkungen zum Rezept:
keine