Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Fall Cider
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
6 x ca. 4 LiterFresh apple cider (no
 Preservatives)
3 TeelöffelAcid blend
1 TeelöffelYeast nutrient
2 1/2 TeelöffelPectic enzyme
1 TasseDextrose (corn sugar)
1 1/4 TeelöffelSulfite crystals (potassium
 Metabisulphite
Packs
 Dried yeast (Edme)
die Zubereitung:

Mix all ingredients except the yeast into the primary, cover and let stand for 24 hours to dissipate SO2 from sulfite. Hydrate yeast in 1 cup water at 95-104 degrees for 5-10 minutes and then pitch into cider with vigorous stirring to aerate. Primary ferment for 5 days. Secondary ferment for 3 weeks. Prime and bottle as usual. This stuff is peaking after 3 months in the bottle, Imho. Original Gravity: 1.055 Primary Ferment: 5 days Secondary Ferment: 3 weeks


Anmerkungen zum Rezept:
keine