Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Gold-Rush Nut Brittle
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 Tassesugar
1 Tassecorn syrup light
1/2 Teelöffelsalt
2 EsslöffelMargarine or butter; (1/4 stick)
2 Teelöffelvanilla extract
1 TeelöffelBaking soda
6-ounce can unsalted roasted peanuts; (1 cup)
3 1/2-ounce can sliced blanched almonds; (1 cup)
3-ounce can pecans; (1 cup)
die Zubereitung:

1. In heavy 3-quart saucepan over medium heat, heat sugar, corn syrup, salt, and 1/2 cup water to boiling, stirring constantly until sugar dissolves.

2. Set candy thermometer in place and continue cooking, stirring frequently, until temperature reaches 300 degrees F. or hard-crack stage (when small amount of mixture dropped into very cold water separates into hard and brittle threads), about 30 minutes.

3. Remove saucepan from heat; stir in margarine or butter, vanilla extract, baking soda, and nuts. Immediately pour onto ungreased large cookie sheet. With 2 forks, quickly lift and stretch nut mixture into about 14" by 12" rectangle.

4. Cool brittle completely on cookie sheet on wire rack. With hands, break brittle into small pieces. Store in tightly covered container.


Anmerkungen zum Rezept:
keine