Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Laht Ha (Spiced Shrimp)
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 x ca. 450 gprawns fresh
Cloves garlic chopped
1/2 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelsugar
 Dash of white pepper
1 Esslöffeloil
2 TasseOil for deep-frying
Batter
1 grossegg
2 Esslöffelflour
1 1/4 Esslöffelcornstarch
Sauce
2 Esslöffelsoy sauce thin
1 Esslöffelcider vinegar
1 Esslöffelsesame oil
1 1/4 Esslöffelsugar
Dried chili peppers, finely chopped, or 1-1/2 tsp. crushed red pepper
die Zubereitung:

Shell, devein and wash prawns. Drain and pat dry with paper towels.

Add salt, sugar and pepper, mixing well.

While oil is heating to 350-degrees, prepare the battter by beating the egg, adding the flour and cornstarch. Mix thoroughly.

Dip prawns in batter, drop in hot oil and deep-fry for 4 minutes. Remove and drain off excess oil.

Prepare sauce by combining the listed ingredients.

Heat wok, add 1 tablespoon oil, and stir-fry garlic for 1 minute. Add sauce and bring to a boil.

Add deep-fried prawns, mix thoroughly, and serve.

For Deep Fried Prawms Only: Follow steps 1 and 2 above.

1/2 cup Sitjar's Crispy Mix or any type of deep fry chicken batter. Purchase at any Chinese grocery store. Add 1/4 cup and 2 tablesoon cold water. Mix well.

Heat 2 cups oil to 350-degree. Dip prawn in batter and fry for 4 minutes, and serve.


Anmerkungen zum Rezept:
keine