Rezept: |
Rezept drucken
|
ins Rezeptbuch legen
|
als email versenden
|
MealMaster - Ansicht
|
Rezept als PDF
|
Rezept benoten
|
Anmerkung schreiben
|
|
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
| Karen Mintzias |
2 x ca. 450 g | Smelts; cleaned & drained |
1 | Lemon (juice only) |
| Flour for dredging |
| Oil for frying (pref. olive) |
1/2 Tasse | Dry white wine |
1/4 Tasse | Wine vinegar |
2 Esslöffel | Chopped fresh parsley |
1 Esslöffel | Chopped fresh thyme; *Or* |
1 Teelöffel | Dried oregano |
1/2 Teelöffel | Dry mustard mixed with: |
1 Esslöffel | Cold water |
2 Esslöffel | Olive oil |
| Salt & freshly ground pepper |
Sprinkle each smelt with lemon juice, roll in flour, and fry in hot oil about a half-inch deep. Drain on absorbent paper.
Meanwhile, in a small saucepan combine the wine, vinegar, parsley, thyme or oregano, diluted mustard, oil, salt, and pepper. Simmer 8 minutes, then add the smelts. Bring to a boil and remove from the heat. Cool, then chill before serving. Serve cold.
garlic, shallot, or onion may also be added to the marinade.
York.
|
|
Anmerkungen zum Rezept:
keine |