Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Salsa Cheese Bake
Zutaten für 15 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Cloves Garlic finely chopped
1 Esslöffelvegetable oil
12 x ca. 30 gSalsa
4 x ca. 30 gChopped green chilies, drained
2 Esslöffelraisins
1/4 Teelöffelcinnamon ground
1/8 Teelöffelcloves ground
 Ds Ground cumin
1/2 x ca. 450 gBulk Italian sausage
16 x ca. 30 gMonterey jack cheese, cut into 1/4-inch slices
1/4 TasseSliced pimiento-stuffed olives
12 x ca. 30 gRound tortilla chips
die Zubereitung:

Cook and stir garlic in oil in 1-quart saucepan until garlic is brown, about 1 minute. Stir in salsa, chilies, raisins, cinnamon, cloves and cumin. Heat to boiling, stirring occasionally, reduce heat. Simmer uncovered, stirring occasionally, until mixture is slightly thickened, about 3 minutes. Cook and stir sausage in 10-inch skillet until brown; drain. Stir in 1 cup of the salsa mixture.

Place half of the cheese slices in single layer in ungreased 1-quart shallow casserole or pie plate, 9 x 1 1/4 inches. Spoon sausage mixture over cheese slices in casserole; top with remaining cheese slices.

Bake uncovered in 400F oven until cheese is melted, 8 to 10 minutes. Heat remaining salsa mixture and the olives until hot; pour over cheese. Serve with tortilla chips. 15 servings; 295 calories per serving.


Anmerkungen zum Rezept:
keine