Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Xmas Ale 2
Zutaten für 54 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
8 x ca. 450 gKlages malt
2 x ca. 450 gMunich malt
8 x ca. 30 gChocolate malt
12 x ca. 30 gHoney (added to the boil,
 Not mashed!)
1/2 x ca. 30 gWillamette hops (5.4%) for
45 Min
1/2 x ca. 30 gWillamette hops (5.4%) for
30 Min
6 x ca. 30 gFresh ginger (peeled,
 Diced)
 Zest of 4 oranges
 (valencia)
1 Teelöffelcloves whole
1 Teelöffelallspice gound
Sticks cinnamon (crunched
 Up)
 Ale yeast
die Zubereitung:

Use Papazian's Step mash technique: 30 minutes at 130 degrees. 30 min- utes at 155 degrees. Sparge with 175 degree sparge water. Collect about 6 gallons. Boil wort for one hour. Add 1/2 ounce. Of Williamatte at 15 minutes. At 30 minutes add: 1/2 ounce Williamette, ginger, orange zest, cloves, allspice, and cinnamon. Cool. Pitch yeast. I kept the hop rates pretty low given that the spicing would be best with a sweeter flavor. Original Gravity: 1.068 Final Gravity: 1.017 Primary Ferment: 36 hours at 74 degrees Secondary Ferment: 4 days at 67 degrees


Anmerkungen zum Rezept:
keine