Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Saffron Rice Pilaf with Apricots And Almonds
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 TasseButter; (1/2 stick)
Onion chopped
1/8 Teelöffelsaffron ground
1/4 Teelöffelcloves ground
1 1/2 TasseLong-grain white rice
3 TasseChicken stock of canned broth
1/2 TasseDried apricots; quartered (about 3
 Ounces)
1/4 Tassecurrants dried
1/2 TasseSlivered almonds; (about 2 ounces),
 Toasted
die Zubereitung:

Melt butter in heavy medium saucepan over medium heat. Add chopped onion, ground saffron and cloves and saute 5 minutes. Add rice and stir to coat grains. Mix in chicken stock, dried apricots and currants. Bring to boil. Reduce heat to low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, about 15 minutes. Fluff rice with fork. Add slivered almonds and season to taste with salt and pepper. Transfer to bowl and serve.

Makes about 7 cups.


Anmerkungen zum Rezept:
keine