Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Vietnamese lemongrass marinade
Zutaten für 3  Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 TasseLemongrass, chopped (4-6 stalks) or
1/4 TasseDried lemongrass or
Strips lemon zest
Garlic clove(s) minced (1 tbs)
(to 3) shallots minced (3 tbs)
Serrano, jalapeno or Thai chilies, minced
2 Teelöffelbrown sugar to taste
3 Esslöffelfish sauce
3 Esslöffellime juice
1 TeelöffelVietnamese or Thai hot sauce or chili oil or Tabasco sauce
 170
die Zubereitung:

Cut off the top 2/3 of each lemongrass stalk, trim off the outside leaves and roots, and slice the core thinly.

Puree the lemongrass, garlic, shallots, chilies, and brown sugar to a fine paste. Work in the fish sauce, lime juice, and hot sauce. Marinate fish or thinly sliced poultry or beef for 1-2 hours, turning once or twice.

Makes enough for 1½-2 pounds seafood, poultry, or meat.

High-Flavor, Low-Fat Cooking by Steven Raichlen Isbn 0-1402-4123-X pg


Anmerkungen zum Rezept:
keine