Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Velvet Chicken Satays with Fresh Cilantro Chutney
Zutaten für 16 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 TasseLightly packed fresh cilantro
1 TasseLightly packed fresh mint leaves
5 Esslöffelwater
1 1/2 Esslöffelwhite wine vinegar
2 Teelöffelsugar
1 Teelöffelcurry powder
1 grosscloves garlic
1/8 TeelöffelDried crushed red pepper
 Chicken
2 Esslöffelwhite wine dry
1 EsslöffelPlus 1 teaspoon low-sodium soy sauce
1 Esslöffelcornstarch
2 grosscloves garlic pressed
1 grossegg white
1 x ca. 450 gBoneless skinless chicken breasts, cut into 1/2 inch strips
16 Wooden skewers
 sesame seeds
die Zubereitung:

Chutney - Process first 8 ingredients in blender until herbs are chopped. Season to taste with salt and pepper. (Can be made one day ahead. Cover and chill.)

Chicken - Whisk first 5 ingredients together in medium bowl. Add chicken and toss to coat. Cover and refrigerate approximately 2 hours. Preheat oven to 350 degrees. Thread chicken onto skewers. Transfer to baking sheet. Sprinkle chicken with sesame seeds. Bake until chicken is just cooked through, 10 to 15 minutes. Arrange on platter and serve with chutney. 40 calories per serving, 0 g fat, 73 mg sodium, 16 mg cholesterol. From Bon Appetit's Light & Easy Mar '93.


Anmerkungen zum Rezept:
keine