Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Whole wheat & oak bran bread
Zutaten für 20 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Judi M. Phelps (BNVX05A)
eggs
1/2 Tasseoil
1 Tassebuttermilk
1/2 Tassebrown sugar
1/2 Tassemolasses
1 1/3 Tassewhole wheat flour
1 Tasseflour
3/4 TasseOat bran flakes
2 Teelöffelbaking powder
1 TeelöffelBaking soda
2 Teelöffelcinnamon
1 TasseDates chopped
1 Tassewalnuts chopped
die Zubereitung:

Beat together first 5 ingredients until blended. Mix together the remaining ingredients and add all at once. Beat until blended. Do not overbeat.

Divide batter between 5 greased mini-loaf pans (6x3x2-inches) and bake in a 350 degree oven for about 45 minutes, or until a cake tester, inserted in center, comes out clean. Allow to cool in pan for 10 minutes, and then remove from pans and continue cooling on a rack. Yields: 5 mini-loaves.

stores. It comes as "milled" or "stone-ground". The milled is finer in texture and the stone-ground will produce a slightly coarser crumb, which adds a little character to this country-style loaf.


Anmerkungen zum Rezept:
keine